Comunitatea locală

 

           Școala colaborează foarte bine cu autoritățile locale în ceea ce privește repartizarea fondurilor necesare pentru întreținerea şi repararea școlilor, acum derulând un proiect de reparație capitala pentru Școala Primară Orheiu Bistriței. Relațiile cu părintii copiilor sunt destul de bune şi sunt întreținute prin lectorate cu părintii, în care aceștia sunt informați permanent despre problemele şcolii. Părintii sunt organizați în comitete pe clase și pe școală și sunt preocupați de problemele școlii.

           Școala stabilește legături cu organele de politie în vederea asigurării pazei și siguranței elevilor, pentru combaterea delicventei juvenile, precum și pentru participarea cadrelor de politie la orele de educație rutieră. De asemenea colaborează cu medicul circumscripției sanitare umane în vederea prevenirii îmbolnăvirilor la copii și asigurarea asistentei medicale.

         O colaborare fructuoasă o are școala și cu Ocolul Silvic DEALU NEGRU prin intermediul căruia am participat și vom mai organiza multe dintre acțiunile de mediu .

petr3 petr2 petr1

S–a terminat vacanța mare !

            Joi, 12 septembrie 2016, elevi cadre didactice, părinți şi autorități locale, cu toții ne-am adunat îmbrăcați de  sărbătoare în curtea școlii.

           A început noul an școlar 2016-2017! Cuprinși de aceeași emoție, a începutului am participat cu smerenie la slujba oficiata de preotul paroh Tomoroga Vasile, apoi am sorbit cuvintele domnului primar Tarniță Lucian care a promis pentru anul acesta școlar sprijin și încredere. În continuare  pentru siguranța noastră a tuturor am luat aminte mesajul politiei  pentru o scoală mai sigură, mesaj transmis de agentul șef Hăbălău Grigore .

          Mesajul de ,,Bine te-am regăsit, scoală dragă” a fost rostit cu emoție de directorul școlii Maria Guţă  care împreună cu elevii a prezentat inedit colectivul de cadre didactice care vor contribui la desăvârșirea educației învățăceilor în acest an școlar.

           Deci  startul fiind dat va prezentăm în câteva imagini  PRIMA ZI DE SCOALĂ o zi deosebită, emoționantă și plină de entuziasm.

           Mult succes tuturor, elevi, profesori, învățători, educatoare, părinți și bunici deopotrivă !